Нові статті
Loading...
понеділок, 21 квітня 2014 р.

Як просто вирахувати овуляцію

10:49
Ухвалою терміну овуляції цікавляться багато жінок. Деяким з них це необхідно, щоб зачати дитину, а інші бояться незапланованої вагітності. Існує кілька методик для підрахунків цього періоду. Але, користуючись ними, ви повинні розуміти, що жодна з них не дає стовідсоткової гарантії того, що ви визначите цей день правильно.


Інструкція

  1. Найбільш простий, хоча і не дуже надійний, календарний метод визначення овуляції. Він заснований на спостереженнях і уявленні про те, що відбувається в організмі кожної жінки протягом умовного місяця. Овуляція розділяє ваш цикл на дві фази: дозрівання фолікула і лютеїнову. Перша фаза триває по-різному, від 10 до 16 днів. Друга — завжди стабільна і становить у різних жінок 12-16 днів. Між двома цими фазами відбувається овуляція. Тому теоретично її можна очікувати за 12-16 днів до закінчення менструального циклу.
  2. Якщо ви справно ведете календар, де записуєте дати місячних, то вирахувати овуляцію неважко. Візьміть самий короткий цикл і відніміть 16. Потім від самого довгого циклу відніміть 12. В результаті отримаєте найбільш ймовірні дні, коли може відбутися зачаття. Якщо цикл регулярний, то цей інтервал складає 5 днів, а якщо нерегулярний — додайте ще кілька днів.
  3. На календарному методі визначення овуляції засновані онлайн-календарі, які ви без зусиль знайдете в інтернеті. Вводите свої індивідуальні дати в порожні клітинки, натискаєте «порахувати» — і машина видає потрібну вам дату.
  4. Існує метод визначення овуляції за результатами вимірювань базальної температури. Щоб застосувати цей спосіб, необхідно протягом трьох місяців вранці вимірювати і записувати ректальну температуру. Потім можете скласти графік і помітити таку закономірність: у першій половині циклу температура незмінна, нижче 37 градусів (якщо ви здорові, звичайно). Потім вона різко підвищується на 0,4-0,6 градуса і після цього вже не змінюється в другу половину вашого циклу. Овуляція відбувається за день до підйому температури.
  5. В аптеках зараз можна купити тест на овуляцію. Він практично такий же, як і для визначення вагітності, але заснований на інших хімічних реакціях. Користуватися тестом-смужкою легко, тому що він містить докладну інструкцію. Його слід виконувати кілька днів поспіль. Коли ви отримаєте позитивний результат, протягом доби чекайте овуляцію.
  6. Існує і така технічна новинка для розрахунків овуляції, як спеціальний мікроскоп для дослідження слини. За розмірами він не більше губної помади і може легко поміститися в дамську сумочку. Метод заснований на тому, що, коли під час овуляції у жінки різко підвищується кількість естрогену, змінюється склад слини, і це помітно під мікроскопом.
  7. У тих випадках, якщо дуже потрібно точно вирахувати овуляцію, можна скористатися ультразвуковим дослідженням. Воно проводиться у спеціалізованих клініках за допомогою вагінальних датчиків УЗД. Жінки спостерігаються, починаючи з 7-10 дня циклу і до дня овуляції.
 
 
Статті медичного характеру на Сайті надаються виключно в якості довідкових матеріалів і не вважаються достатньою консультацією, діагностикою або призначеним лікарем методом лікування. Контент Сайту не замінює професійну медичну консультацію, огляд лікаря, діагностику або лікування. Інформація на Сайті не призначена для самостійної постановки діагнозу, призначення медикаментозного чи іншого лікування. При будь-яких обставин Адміністрація або автори зазначених матеріалів не несуть відповідальності за будь-які збитки, що виникли у користувачів в результаті використання таких матеріалів.

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту