Нові статті
Loading...
понеділок, 21 квітня 2014 р.

Як перевірити справжність чека

10:41
Отримання товарного чека підтверджує придбання будь-якого товару чи послуги, що зазвичай цей документ потрібен для звіту про витрачені фінансах, для пред’явлення законних вимог по гарантійному обслуговуванню, а також при здійсненні продажу без контрольно-касового апарату.

Інструкція

  1. Визначення дійсності чека — важливий навик кожного бухгалтера або його помічника, а також будь-якого матеріально відповідальної особи, який слід обов’язково відпрацювати на практиці.
  2. Товарний чек може бути оформлений зовсім по-різному, оскільки уніфікованої форми цього документа не існує. Однак деякі реквізити повинні бути вказані:

    • найменування самого документа, в даному випадку — словосполучення «товарний чек»;

    • дата видачі чека;

    • повне найменування організації, яка видала документ;

    • зміст здійснених господарських операцій та їх нумерація по порядку;

    • кількість господарських операцій по кожному пункту, зазначеному в товарному чеку;

    • вимірювачі досконалої господарської операції, які можуть мати грошову або натуральну форму;

    • повне найменування посад осіб, які вчинили господарську операцію, яка має право видавати товарні чеки, а також відповідального за правильність їх оформлення;

    • запевняють справжність чека особисті підписи вищевказаних осіб;

    • а також кругла печатка організації.
  3. Касовий і товарний чеки підтверджують не тільки факт придбання, але і отримання фірмою оплати за куплений товар чи послугу, або за готівковим, або за безготівковим розрахунком.
  4. У товарному чеку необхідно ретельно перевірити відповідність найменування і кількості виробів або послуг, які були придбані.
  5. ПДВ окремим рядком у товарному чеку не вказується, тому що організації, відраховують податкові виплати за системою єдиного податку на поставлений дохід, не вважаються платниками податків ПДВ.
  6. Обов’язково слід перевірити наявність «живої», не відксерокопіювати круглої печатки організації. На відбитку повинні бути чітко видні найменування фірми-продавця, місто її місцезнаходження, номер ІПН, а також її організаційно-правова форма.

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту