Нові статті
Loading...
понеділок, 21 квітня 2014 р.

Як дешево подорожувати по Європі

19:10

1. Зберігати більше половини грошей на кредитній/пластиковій картці. При наявності великої суми готівкою гроші тяжче контролювати. З іншого боку, карткою ви зможете розрахуватись практично будь-де. Це особливо відчутно, коли потрібно замовити проживання, екскурсію чи купити квиток на якийсь транспорт через інтернет.
2. Користуватись якомога меншою кількістю транспорту. Якщо ви дійсно хочете побачити та відчути місто-ходіть пішки. Ніяке метро чи автобус не замінять вам того, що ви побачите гуляючи на своїх двох. В той же час, якщо дійсно є в цьому потреба, купуйте комбіновані квитки-це можуть бути денні або кількаразові проїзні на весь транспорт, що зекономлять вам час в чергах і гроші, яких би пішло більше на разовий проїзд.
3. Їсти там, де харчуються місцеві. Ніякий довідник не замінить вам власні очі і ніс. В барі чи ресторані, де ніде яблуку впасти, відвідувачі так просто не сидять :-) Покладіться на думку інших.
4. Використовувати Couchsurfing. Якщо ви знімете номер в готелі, то суттєво обмежите себе в спілкуванні з іншими людьми. Скористайтесь можливістю завести нові знайомства та побачити чуже місто іншими очима. На крайній випадок забронюйте собі хостел. В них ви завжди зможете знайти людей, що розділять ваші інтереси.
5. Вивчити розмовні фрази мовою країни, куди їдеш. Ніщо так не зближує, як спілкування на одній мові. Повірте, промовивши лише одну фразу на рідній для людини мові (як би вона кострубато не звучала ;-) ), ви відразу налагодите контакт та знайдете співрозмовника або відповідь на питання, яке вас цікавить.
6. Поєднувати різні види відпочинку. Якщо в подорожі ви весь робите щось одне: тільки гуляєте по містах чи милуєтесь архітектурою, то відпочинок вийде одноманітним і втомлюючим. Плануйте поїздку так, що відчути якомога більше різних аспектів країни, яку відвідуєте. Поїдьте в гори, скупайтесь в морі чи сходіть на концерт. це все додасть вашій поїздці необхідного колориту. Тим більше, що більшість цих речей є безплатними.
1
7. Спробувати автостоп. Автостоп – це пригода, це відчуття дороги і плеча ближнього, а крім того, як бонус, це проїзд, який практично не потребує грошей. Особливо легко мандрувати стопом в Німеччині, Голандії та Бельгії. Вибирайте правильні місця, будьте дружніми і все вийде. А в цьому допоможе Вікіпедія автостопу.
Щиро сподіваюсь, що ці поради вам допоможуть подорожувати дешево та цікаво. 

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту