Нові статті
Loading...
понеділок, 21 квітня 2014 р.

Як орендувати землю

10:31
Орендувати землю в Росії можна відповідно до норм, встановлених в ст.22 Земельного кодексу Російської Федерації, а також з положеннями про оренду, закріпленими в Цивільному кодексі.

Вам знадобиться

Необхідно придбати Земельний і Цивільний кодекси Російської Федерації з останніми змінами.

Інструкція

  1. Самі основні моменти, які варто пам’ятати тим, хто збирається орендувати земельну ділянку — це те, що орендувати земельну ділянку в Росії має право кожен (деякі обмеження є тільки для іноземців), якщо дана земельна ділянка не перебуває на прикордонних територіях або якщо державою не встановлено обмежень за розпорядженням ім. Земля надається в оренду тільки на платній основі. Рідкісним винятком з цього правила є передача землі в оренду під будівництва об’єкта соціальної інфраструктури — наприклад, дитячої лікарні.
  2. Землю в оренду має право надати її власник. Орендодавцями можуть бути також особи, уповноважені законом або власником здавати її в оренду. Щоб орендувати земельну ділянку, необхідно укласти з власником (або з уповноваженою особою) договір оренди земельної ділянки.
  3. Згідно ст.606 Цивільного кодексу, за договором оренди орендодавець зобов’язується надати орендарю майно за плату у тимчасове володіння і користування або у тимчасове користування. У нашому випадку майном є земельна ділянка. Дана ділянка має бути максимально конкретизований в договорі оренди, оскільки, якщо об’єкт оренди буде складно ідентифікувати, то договір може бути визнано неукладеним у разі його оскарження. Достатня конкретізірованность позначає фіксацію в договорі адреси земельної ділянки, її кадастрового або умовного номера (він є, якщо ділянка поставлений на кадастровий облік), площі. Договір оренди укладається в письмовій формі.
  4. Договір оренди можна укласти як на певний, так і на невизначений термін. Варто пам’ятати, що договір оренди земельної ділянки є договором оренди нерухомого майна, тому, якщо він укладений строком на рік і більше, то його необхідно зареєструвати в Управлінні Федеральної реєстраційної служби.
  5. Орендодавець зобов’язаний надати орендарю земельну ділянку в тому стані, в якому він буде відповідати умовам договору оренди та цілей використання земельної ділянки. Також він повинен надати орендарю всі документи по земельній ділянці. Якщо орендодавець висловлює явне небажання надавати вам як орендарю такі документи, то варто насторожитися: можливо, оренда цієї ділянки несе в собі істотні ризики.
  6. Розмір орендної плати визначається договором, якщо він укладений між приватними особами, і державою, якщо земля береться в оренду у держави або муніципального освіти. В останньому випадку орендна плата визначається виходячи з норм, встановлених постановами чи розпорядженнями відповідних виконавчих органів. Загальні норми про визначення орендної плати за землю містять Земельний кодекс Російської Федерації і Федеральний Закон «Про введення в дію Земельного кодексу Російської Федерації» від 25.10.2001.

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту