Нові статті
Loading...
понеділок, 21 квітня 2014 р.

Як просто приготувати піцу, популярні рецепти піци

09:46
Піца вривається в наше життя з телеекрана. Поряд з закрученими історіями, відчайдушними героями і їх прекрасними супутницями. Вона була одним з апетитних шматочків життя, так щедро що поставляються Голлівудом.

Існує величезна кількість найрізноманітніш их рецептів приготування піци. І це не дивно – адже її історія налічує тисячі років. Її перші «попередниці» – запечені круглі пласти тіста, на які укладаються різні інгредієнти, – з’явилися ще в античні часи, імовірно в Греції. Хоча поширена думка про те, що історичною батьківщиною піци є Неаполь. Тоді як начинку («Топпінг») використовувалось, перш за все, масло з різними приправами і, звичайно ж, оливки. Така спрощена піца дійшла і до наших днів. Називається вона «фокачча».
Як приготувати піцу
Основа піци – це тісто. Його розгортають у коло діаметром близько тридцяти сантиметрів, при цьому краю варто зробити тісто товше, що б начинка не розтікалася. Взагалі-то при приготуванні піци форма не має принципового значення, головне, що б тісто було тонким і хрустким. Для цього піч повинна бути дуже добре підігріта, навіть розпечена. Таким чином, піца готується дуже швидко. Але, не дивлячись на це, тісто добре пропікається, а начинка лише трохи підсушується, зберігаючи свій смак і аромат.
Інгредієнти начинки можуть бути різними. Сир, хоча і не є обов’язковим компонентом піци, дуже часто входить в Топпінг. Найкраще підходять сири твердих сортів – їх легше терти. Помідори та томатні пасти теж не завжди кладуться в начинку. Піца, приготовлена без їх участі, називається «Б’янка». Так само піца не обов’язково повинна бути з «відкритою» начинкою. Її готують і, так би мовити, закритою. Така піца називається «кальцоне». При її приготуванні круглий пласт тіста, покритий начинкою, складають навпіл, защипують краї і запікають. Буває також і «десертна піца», в основному з фруктовою начинкою.
Рецепти класичних італійських піц
Тісто для піци
Вам знадобиться: 200 г пшеничного борошна, 60 г дріжджів, вода, сіль за смаком.
У чашку з дріжджами додайте декілька столових ложок теплої, але не гарячої води. Додайте невелику кількість (приблизно 50 г) борошна, закрийте кришкою, поставте в тепле місце і дайте тісту піднятися. У решту борошно додайте сіль, а потім поступово доливайте теплу воду, стежачи за тим, щоб тісто не вийшло рідким. Тепер додайте сюди дріжджове тісто і починайте вимішувати, поки воно не стане еластичним. Розділіть тісто на 6 частин, скачайте у вигляді куль, помістіть на дерев’яну дошку, злегка присипте борошном, прикрийте рушником і поставте в тепле місце. Коли тісто збільшиться в об’ємі приблизно в два рази, можна приступати до приготування піци.
Піца Фокачча
Вам буде потрібно: тісто для піци, 0,5 склянки оливкової олії, 7-8 г крупної солі.
Половину порції розкачане тісто покладіть на деко, збризніть олією, накрийте другою половиною і змастіть маслом вже грунтовніше. Посипте сіллю і випікайте. Готову фоккачу можна посипати нарізаними оливками, сиром, розмарином або луком.
Піца Наполетано
Вам буде потрібно: тісто для піци, 300-400 г дуже стиглих томатів, 2 зубчики часнику, 8 столових ложок оливкової олії, орегано, базилік, сіль, перець.
Очистіть томати від шкірки і насіння, протріть їх. Додайте нарізаний базилік і орегано, роздавлений часник, 2 столові ложки оливкової олії, сіль і перець за смаком. Розкачане тісто покладіть на деко, змастіть отриманим соусом, прикрасьте кількома листками базиліка і збризніть оливковою олією (на кожну піцу знадобиться приблизно одна столова ложка). Тепер пуццу помістіть в піч на кілька хвилин.
Піца Маргарита
Вам буде потрібно: тісто для піци, 350-400 г томатів, 2 зубчики часнику, 100 г оливкової олії, сир Моццарелла.
Готується так само, як і «Наполетано», єдина відмінність – поверх томатного соусу на тісто викладаються скибочки сиру. Після того, як піца буде вийнята з печі, прикрасьте її декількома листками базиліка.
Ви можете самі придумати новий рецепт як приготувати піцу і назвати його своїм ім’ям. Адже у піци немає своїх суворих канонів. Це воістину інтернаціональна страва. Для цього виберете інгредієнти, які більше вам до смаку. Наріжте, змішайте, викладіть на тісто і запікайте. Дійте, адже головне в приготування піци – знати як!

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту