Нові статті
Loading...
неділя, 20 квітня 2014 р.

Як відбілити зуби в домашніх умовах

14:46
 Сода
Найпростіше для домашнього відбілювання зубів скористатися звичайною харчовою содою. Її можна застосувати і в чистому вигляді, і з додаванням перекису водню або лимона.

1. Змішуємо соду (дві чайні ложки) і перекис водню в такій же кількості. Щоб смакові якості стали краще, дозволено додавання невеликої кількості м'яти або звичайної зубної пасти. Ця суміш наноситься на зубну щітку, і зуби чистяться дві-три хвилини, потім рот ретельно полощеться за допомогою теплої води. Ковтання соди з перекисом водню суворо заборонено. Вона не несе небезпеки для порожнини рота, але шкідлива для внутрішніх органів.

2. Якщо харчова сода змішується з лимонним соком, то береться дві чайних ложки соди і сік лимона в невеликій кількості (поки суміш не стане як густа кашка).

3. Можливе додавання соди до зубної пасти, якою ви користуєтеся щодня.


Але потрібно пам'ятати про те, що через соди відбувається руйнування зубної емалі. Тому користуватися нею можна один раз на тиждень, а якщо ясна і зуби мають підвищену чутливість, то соду краще не використовувати.

Лимонна цедра
Крім цих способів, можна скористатися лимонною цедрою. З лимона потрібно зрізати скоринку і використовувати для натирання, тільки потрібно намагатися не зачіпати ясна.

Полуниця
Природні відбілювачі суниця і полуниця багаті на натуральні відбілюючі засоби. Ягода просто роздавлюється і наноситься на зуби. Які потім чистяться пастою, так як в полуниці і суниці містяться не тільки відбілюючі засоби, але також глюкоза і кислоти.

Активоване вугілля (деревна смола)
Завдяки тому, що в активованому вугіллі є гідроксид калію, він також відмінно відбілює зуби. Але використовувати його потрібно дуже обережно - не частіше одного разу на тиждень, так як він руйнівно діє на емаль.

Домашні засоби
Всі кошти, перераховані вище, необов'язково використовувати окремо. Можна піти на експеримент і створити свою власну пасту для зубів. Наприклад, шляхом змішування харчової соди, їдальні солі, перекису водню і невеликої кількості зубної пасти. Це стане відмінним способом домашнього відбілювання.
Гель
Крім того, можна також скористатися і сучасними засобами відбілювання зубів. В аптеках продається спеціальний відбілюючий гель. На зуби його потрібно наносити за допомогою пензлика. Потім відбувається його застигання і повільне розчинення в слині. Щоб отримати добрий результат, цей гель використовується протягом двох тижнів. Зуби вибілюються якісно і надовго. Гель абсолютно нешкідливий.

Капи
Також для відбілювання використовуються спеціальні відбілюючі капи, які теж заповнюються гелем. Капу надягають на передні зуби і залишають на всю ніч. Однак такий спосіб не є повністю безпечним. В гелі є перекис водню, яка призводить до збільшення чутливості ясен і подальшого руйнування емалі.

Смужки
Нещодавно з'явився новий спосіб відбілювання зубів - відбілюючі смужки. Застосовувати їх досить просто: потрібно накласти смужки на передні зуби на тридцять хвилин. Тривалість курсу - два тижні. В результаті вийде так само, як і в клініці, але один мінус - цими смужками можна користуватися тільки для передніх зубів.

Зубна паста
Також можна спробувати відбілювати зуби за допомогою спеціальних паст і жувальних гумок, але всі вони малоефективні, тому їх не варто розглядати.

Як відбілити зуби в домашніх умовах без шкоди?
Щоб зуби були білими, за ними треба постійно стежити. Якщо регулярно і якісно доглядати за ротовою порожниною, тоді не буде необхідності в відбілюванні.

A. Зуби потрібно чистити не рідше, ніж два рази на день.

B. Потрібно користуватися зубною ниткою.

C. Зуби не будуть білими, якщо ви курите, п'єте каву або чорний чай.

D. Також потрібно регулярне відвідування стоматолога для видалення зубних каменів.

E. Потрібно відмовитися від вживання тих продуктів, у складі яких різні фарбувальні речовини. До них відносяться: шоколад, червоне вино, кетчуп, буряк, чорниця, гірчиця і газовані напої.

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту