Нові статті
Loading...
пʼятниця, 2 травня 2014 р.

Як підняти нижній тиск

09:38
Нижня тиск називається діастолічним. При вимірюванні тиску на тонометрі воно проявляється в момент розслаблення серця, тоді як верхній тиск — систолічний, показує момент скорочення серцевого м’яза. Нормою і межею нижнього тиску вважають показники від 70 до 90. Причинами низького нижнього тиску бувають серцево-судинні захворювання, захворювання нирок, алергічні реакції, зневоднення організму, інфекційно-токсичний шок.

Вам знадобиться

Нам потрібні наступні компоненти:
- Мучниця;
- Корінь солодки;
- Квітки волошки;
- Пустирник;
- Левзея.

Інструкція

  1. Патологія нирок є однією з основних причин зниженого нижнього тиску. При тиску нижче 60 одиниць страждають судини нирок, відбувається порушення фільтрації ниркових клубочків, йде накопичення в організмі шкідливих речовин. Приготуйте наступний збір. Візьміть 3 частини листя мучниці і по 1 частини коренів солодки і квіток волошки, подрібніть і змішайте. 1 столову ложку збору залийте склянкою окропу і настоюйте 1 годину в теплому місці. Потім процідіть і приймайте по 1 столовій ложці 3-5 разів на день. Курс лікування — 1 місяць, перерва 10 днів, 2-3 рази на рік.
  2. Якщо діастолічний тиск падає до вечора, це говорить про втому. Необхідно приймати препарати, що покращують кровотік серцевого м’яза. При підвищеному верхньому і зниженому тиску диастолическом, рекомендується прийом седативних трав. Візьміть 2 столові ложки трави пустирника, залийте 2 склянками окропу і дайте настоятися. Ця кількість приймайте протягом дня і перед сном. Лікування тривале.
  3. Якщо спостерігається знижений систолічний та діастолічний тиск, можна приймати тонізуючі препарати, які будуть впливати як на верхнє, так і на нижній тиск. Приймайте настойку левзеї по 15-20 крапель з водою вранці та вдень до 15 годин. Пізніший прийом може викликати безсоння. Курс — 1 місяць.

Зверніть увагу

Слід знати, що найчастіше зниження сили серцевих скорочень говорить про те, що хворим був перенесений інфаркт міокарда і розвинувся післяінфарктний кардіосклероз. При цьому частина серцевого м’яза не бере участь в скороченні. Часті випадки, коли хворий і не знав про те, що у нього був інфаркт, просто, коли те прихоплювало серце. Тому обов’язково необхідно зробити ехокардіограму, яка такі зони відразу виявляє.

Корисні поради

Обов’язково слід враховувати вік: у молодих пацієнтів, а також у тих, хто вважається гіпотонікам, АТ 100/55 — може бути нормою. А ось літнім пацієнтам з низьким нижнім тиском необхідно зробити ехокардіограму або УЗД серця, щоб виключити захворювання серцево-судинної системи.
АЛЕ ПАМ'ЯТАЙТЕ САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ ЗАШКОДИТИ ВАШОМУ ЗДОРОВ'Ю 

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту