Нові статті
Loading...
вівторок, 20 травня 2014 р.

Як облаштувати маленьку кухню – 22 класних ідеї!

13:04
Як зекономити місце на маленькій кухні. Як зробити маленьку кухню затишною та комфортною.
Нажаль, більшість з нас живе в не зовсім тих умовах, про які мріє. Велика кухня, де нема проблем з розміщенням всього що необхідно для нормального приготування їжі, – привілей, прямо скажемо, небагатьох. В цій статті я спробую допомогти тим, кому не надто повезло з розмірами кухні. Дам декілька порад, як зробити таке приміщення найбільш функціональним і затишним.
 1.Для маленької кухні найбільш переважні або лінійне, або Г-образне планування. Мені, тим не менш, Г-образне планування здається більш переважною, в основному завдяки наявності «кута». «Кут робить кухню більш затишною, а якщо правильно підібрати кутову шафу та фурнітуру до нього, то з’являєтьсяще одне місце для зберігання кухонних предметів. А погодьтесь, саме його так не вистачає нам на маленькій кухні.
111
2. За можливості, використовуйте вбудовану техніку. Не секрет, що габарити вбудованих побутових приборів По возможности используйте встроенную технику. Не секрет, что габариты встроенных бытовых приборов набагато компактніші. І потім, вбудовуючи під стільницю, наприклад, пральну машину, ви тим самим збільшуєте робочу зону. Вбудована техніка ховається за тими самими фасадами, що і кухонні меблі, це візуально ніби то об’єднує меблі в одне єдине ціле. У вас не буде виникати почуття загромодженності. Така кухня буде виглядати більш сучасною, привабливою та затишною.
222
3. Кухонним фасадам також треба уділити немало уваги. Зупиніть свій вибір на світлих відтінках. Бажано, щоб на фасадах не було ніякого, тим паче мілкого, візерунку. Я би так само не використовував зайвих елементів декору. Строгість та лаконічність – найкраще рішення. В крайньому випадку, можна вибрати два-три елементи декору та акцентувати на них увагу, але не більше. В противному випадку кухня буде здаватися ще меншою. Масив дерева темних відтінків – точно не той варіант, що нам потрібен.
333
4. Вибираючи навесні шафи, віддайте перевагу не з розкривними дверцятами, а тим, які підіймаються вгору завдяки спеціальній фурнітурі. Вони не так викрадають такий дорогоцінний простір. Між іншим, буде непогано, якщо ви використаєте для навісних шаф прозорі фасади з алюмінієвим профілем: вони будуть робити вашу кухню більш «невагомою», від цього вона буде здаватися більше. Звісно, все це вплине на ціну кухні, вагомо збільшивши її вартість. Однак, думаю, вклавши одного разу свої заощадження в те місце, де збирається кожного вечору вся сім’я, ви не будете про це жалкувати.
4
5. Перш ніж купувати варильну панель на чотири конфорки, подумайте, чи так часто ви користуєтесь всіма чотирма, можливо ви зможете обійтися і двума. Встановив двухконфорчату варильну панель, ви суттєво збільшите для себе робочу зону. Ще, можливо, варто задуматись про те, чи потрібна Вам духовка. Адже навіть дуже педантичні домохазяйки навчилися обходитися, наприклад, мультиваркою або аєрогрилем. А на місце духовки можуть претендувати пральна, посудомийна машини або ж звичайна підлогова шафа для зберігання.
555
6.Для кухні малого розміру з особливою ретельністю необхідно продумати систему освітлення. Особливий затишок нададуть їй точкові світильники, але тільки в тих місцях, де це дійсно необхідно (над робочою зоною, в шафах, Особый уют придадут ей точечные светильники, но только в тех местах, где это действительно необходимо (над рабочей зоной, в шкафах, вздовж верхнього краю шафок). Над обіденним столом можна повісити невеличку люстру.
6
7. Не розташовуйте мікрохвильову піч на робочій поверхні – в маленькій кухні вона займе левову частку останньої. Намагайтесь сховати її в підлогову або навісну шафу. Можна її так само повісити на стіну за допомоги спеціальних тримачів.
777
8. Зараз дуже розповсюджені кухонні реллінги. Це спеціальні планки у вигляді трубочок, що кріпляться над робочою поверхнею. До цих планок дизайнери придумали безліч різноманітних поличок, крючків та тримачів. Повірте, тут можна багато всього розмістити: чашки, столові прибори, спеції, кухонні рушники, склянки з сипучими продуктами, засоби побутової хімії, ковші, невеличкі каструлі. Реллінги ідеально впишуться в інтер’єр будь-якої кухні, зроблять її більш сучасною.
8
9. В підлогових шафах намагайтесь використовувати висувні конструкції, а не полички. Звісно, це не сильно допоможе вам зекономити простір, однак значно спростить процес приготування їжі. Вам не треба буде виймати все з шафи, намагаючись достати те, що стоїть позаду, а потім складати все це назад. Зупиніть свій вибір на конструкціях з високими прозорими бортиками – так вам збоку буде найкраще видно все те, що знаходиться Остановите свой выбор на конструкциях с высокими прозрачными бортиками – так вам сбоку будет лучше видно все то, что находится усередині ящика. Не нехтуйте спеціальними роздільниками, вони допоможуть вам краще зорганізувати простір усередині ящика, зробити його більш упорядкованим.
9
10. Зараз у продажу є спеціальні з’ємні або, можна сказати, мобільні полички. Їх можна поставити всередину будь-якої полички у шафі, тим самим розділяючи її на дві рівноцінні половини. А це значить, що і корисна площа у вас збільшиться вдвоє.
10
11. Задумайтесь над тим, чи потрібні вам двері в кухонному отворі. Адже їх наявність може «з’їдати» дорогоцінний простір. Можливо, її краще просто зняти. Але якщо ви багато готуєте і враховуєте за необхідність захистити свою квартиру від зайвих запахів, по-перше, встановіть гарну витяжку, а по-друге, зверніть вашу увагу на двері-купе. Вони просто від’їжджають вбік, залишаючи нам дорогоцінні сантиметри.
111
12. Ретельно підійдіть до вибору обіднього столу. Непоганий варіант – складний стіл на відкидній ніжці, що кріпиться прямо до стіни. Потрібен стіл – розклали, не потрібен – прибрали. Ви ж розумієте, що навіть якщо в квартирі живе 6-7 людей, обідати на маленькій кухні всім відразу не вийде, тому не треба упиратися та шукати великий стіл, щоб за ним розмістилися всі бажаючі, але сам стіл не вмістився на кухню. Для великих сімейних трапез використовуйте вітальню, а кухню тільки для приготування їжі.
13. Стільці також вибирайте складні, які у складеному вигляді будуть займати мінімум місця. При необхідності їх навіть можна повісити на стіну.
12
13
14. Подумайте, можливо, ви прекрасно обійдетесь невеликим холодильником, який можні вмонтувати під стільницю, тим самим збільшуючи робочу зону. Наполягати на такому варіанті економії простору не буду. Однак, наприклад, холостякам або парам без дітей, які рідко їдять вдома, про це варто задуматись.
14
15.Можливо навісні конструкції варто подовжити до стелі. Адже в просторі верхньої межі шафи до стелі цілком може вміститися каструля. Поставте туди посуд або побутову техніку, якою користуєтесь менш за все. А щоб приховати це від сторонніх очей закрийте отвір, наприклад, перфорованим залізом або матовим склом, підходящим по дизайну.
15
16. Якщо вам необхідна дійсно велика робоча поверхня, а розміри кухні цього не дозволяють, придбайте спеціальні кришки для мийки та плити, таким чином ви зможете задіяти і цей простір.
17. Намагайтесь зробити робочу поверхню неперервною, плавно перетікаючу від стіни до підвіконня, наприклад. Це допоможе візуально зробити простір більшим. Краще за все для цього підійдуть стільниці зі штучного ті натурального каменю. Однак є один суттєвий мінус – висока ціна.
18. Придивіться до достатньо нового напряму в меблі – міні-кухням. Можливо ви зможете почерпнути для себе декілька непоганих ідей.
19. Можливо варто відмовитись від загальноприйнятних стандартів і робити стільницю не 600 мм, а 500 мм або навіть 450 мм. Зараз для такої ширини стільниці випускають і мийки, і варильні панелі.
20. Не встановлюйте надто громіздку витяжку, Не устанавливайте слишком громоздкую вытяжку, візуально вона буде зменшувати кухню ще більше, одночасно обтяжуючи її. Зупиніть свій вибір на невеликих, тонких, вугільних фільтрах.
21. Не робіть висувні ящики внизу надто широкими. Зрозуміло, що придивляючись до меблів в магазині, ви з легкістю могли їх до кінця висунути. А чи зможете ви проробити те ж саме, якщо вони будуть повністю забиті посудом або продуктами харчування?

22. І останнє в списку, але не останнє за значимістю. Не бійтеся звільнятися від непотрібних речей!!! Періодично проводіть ревізію старих каструль і пателень. Можливо, діти виросли та живуть окремо, а ви до сих пір зберігаєте вафельницю, в якій пекли їм вафлі на сніданок. Можливо, в дальньому куті пиляться непотрібні тостер та бутербродниця, подаровані свекрухою на день народження…. І таких речей, я впевнений, в кожного знайдеться дуже багато. Адже вони в буквальному розумінні крадуть дорогоцінні сантиметри.

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту