Нові статті
Loading...
субота, 3 травня 2014 р.

Як правильно тримати китайські (японські) палички

17:08
Років десять тому тільки в голлівудських фільмах можна було побачити людей, які їдять китайськими паличками, здавалося, для чого нам може знадобитися така навичка. Але минуло небагато часу і знання про те як правильно тримати китайські палички необхідні практично кожній інтелігентній людині. І справа навіть не в тому, що набагато легше стало потрапити в іншу країну з іншими традиціями, доступнішою стала японська кухня.
Японські ресторани всюди і навіть в непризначених для такої кухні закладах можна купити суші і з’їсти. Щоб не було питань і незрозумілих моментів — палички спочатку з’явилися в Китаї і вже, потім стали популярні в інших країнах. Такщо, не дивлячись на те, що ресторани японської кухні, палички — це вихідці з Китаю. Навіть якщо ви самі вважаєте за краще тільки традиційну кухню свого народу і не ходите у всякі суші-бари, знати, як правильно тримати китайські палички потрібно обов’язково. Це вже як обов’язкове знання з області етикету, раптом ви захочете почитати інструкцію про те як робити суші і побалувати себе. Адже якщо ви підете в японський ресторан самі, вас можуть туди запросити і навряд чи вам захочеться виглядати нерозумно на загальному плані.
Як тримати китайські палички 
1. Спочатку беруть одну паличку (на відстані однієї третини від верхнього кінця) між великим і вказівним пальцями правої руки. Тримають паличку великим і безіменним пальцями так, щоб вказівний, середній і великий пальці при цьому утворили кільце.
2. Другу паличку беруть, розташовуючи її паралельно першій, на відстані 15 мм. Коли розпрямляється середній палець, палички розсуваються.
3. Зводять палички разом, згинаючи вказівний палець, і защемляють кінчиками те, що хочуть відправити у рот. Крім того, якщо шматок занадто великий, паличками можна його розділити, але тільки дуже акуратно. Відточувати свою майстерність найкраще на салатах, поступово зменшуючи розміри шматочків. Справа в тому, що вилка з ножем у східній кухні не використовуються саме тому, що всі складові страв дуже дрібно нарізані і ці прилади стають абсолютно непотрібними.
Сподіваємося, стаття вам сподобалася і розширила знання про східну культуру. Можливо, ви захочете купити собі додому багаторазові китайські палички і будете їсти деякі блюда з їх  допомогою. 

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту