Нові статті
Loading...
понеділок, 26 травня 2014 р.

Як правильно мити і сушити волосся

15:26
Миття голови - перший крок у догляді за волоссям. Здається, що тут складного-бери шампунь - і у ванну!
Тим не менш, є кілька важливих нюансів.

Навряд чи ви знайдете де-небудь конкретні рекомендації про те, як часто потрібно мити голову. Довгі суперечки призвели лише до висновку про те, що мити її потрібно так часто, як це необхідно для вас в конкретній ситуації.
Але от про те, як ПРАВИЛЬНО мити голову - ця невелика стаття.
Особливо часто доводиться мити голову взимку, оскільки під шапкою голова потіє, волосся дихають з працею, і в результаті вже на наступний день зачіска виглядає зовсім несвіжої
Вода, яка тече з-під крана, навряд чи буде корисна нашому волоссю через домішки і хлору. Але утримаюсь тут наполягати на тому, щоб мити голову завжди лише кип'яченою водою. Врешті-решт, що користі від рекомендацій, які важко здійснимі. Тому просто візьміть це на замітку, і мийте голову кип'яченою водою хоча б тоді, коли у вас є час. А ось споліскувати їх кип'яченою водою ЗАВЖДИ - цілком під силу кожній жінці, яка дбає про своїх волоссі. Кип'ячена вода мякая, і практично не містить хлору.
Якщо зможете дістати дощову воду-ще краще!
Про те, якої температури повинна бути вода: не гарячою, вже точно! Гаряча вода зайво активізує роботу сальних залоз, і волосся будуть жирна швидше. Краще за все просто теплою. А обполіскувати бажано прохолодною або навіть холодної-волосся буде блищати більше.
У воду для споліскування додайте щіпку соди або ложку оцту, щоб ще більше її пом'якшити.
Коли миєте голову - ні в якому разі не шкрябав шкіру голови нігтями. Так ви дратуєте сальні залози і можете травмувати як шкіру, так і цибулини волосся.
Просто досить сильно масажуйте голову подушечками пальців разом з шампунем.
Коли витираєте волосся рушником-теж не старайтеся занадто. Чи не натирайте їх, а просто тотжміте злегка і загорніть на кілька хвилин у теплий рушник.
Про те, як сушити волосся.
Зазвичай не рекомендується сушити їх феном. Але, знову ж таки, розуміючи, що йти за такою рекомендації складно через хронічний брак часу, не буду давати таких "розумних" порад.
Але є кілька важливих моментів в сушінні волосся.
-Використовуйте спеціальні засоби для захисту волосся від гарячого повітря фена.
-Опустіть голову вниз і направте струмінь фену від коренів до кінців. Тоді лусочки волосся не "відкопилитися" як колючки у їжака, і волосся залишаться блискучим і гладким.
-Трохи не досушують волосся, нехай остаточно вони висохнуть самі. Це не займе багато часу.
Кінчики волосся відразу після миття підкрутіть негорячій щипцями. АЛЕ тільки ЗЛЕГКА! Лише швидке дотик. Це ВАЖЛИВО! У результаті ви додасте форму пасмам, поки волосся ще слухняні. Це здається нелогічним, але волосся після такої обробки виглядають набагато більш здоровими і красивими, ніж ви зробите цю процедуру спуустя кілька годин після миття. Перевірено!

Якщо у вас досить довге волосся - зберіть верхню їх частина пучком на потилиці і нетуго закріпіть махрової "гумкою". Залиште так години на дві-три. Коли знімете гумку - волосся залишаться піднятими у коренів і будуть більш гладкими, блискучими і збережуть частину вологи, що забезпечить їм еластичність і пружність.

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту