Нові статті
Loading...
вівторок, 20 травня 2014 р.

Як викликати швидку з мобільного

12:53
Всі ми прекрасно пам’ятаємо з дитинства номери 101, 102 і 103, по яких потрібно телефонувати в екстрених випадках. Але всі ці номери діють при дзвінку зі звичайного стаціонарного телефону, який далеко не завжди виявляється під рукою. При дзвінку з мобільного алгоритм додзвону до швидкої допомоги буде трохи іншим.


  1. Кожен оператор стільникового зв’язку виділяє окремі номери, за якими можна додзвонитися в службу екстреної допомоги, але далеко не всі їх знають, а є люди, які навіть не уявляють, який у них оператор зв’язку, і вже тим більше не в курсі, з якого саме номеру їм пропонується телефонувати в разі небезпеки. Виходом із ситуації може стати єдиний номер дозвону для всіх екстрених служб. Набравши 112, ви додзвонитися до центру екстреної допомоги, при цьому абсолютно не грає ролі, в якій країні ви в даний момент знаходитеся. 112 діє у всьому світі, з недавніх пір по ньому можна викликати допомогу і в Росії.
  2. Цей номер спрацює навіть у тому випадку, якщо на вашому грошовому рахунку не залишиться засобів, SIM-карта буде заблокована або її зовсім не виявиться в телефоні. Звичайно, при цьому ви не потрапите прямо в швидку, але оператори центру, вислухавши, перенаправлять вас на пульт швидкої допомоги або самі зроблять потрібний виклик, якщо ви по ряду причин не в змозі цього зробити.
  3. Але все-таки краще, якщо вам буде відомий прямий номер швидкої допомоги, за яким ви зможете додзвонитися самостійно. Зверніться до свого провайдера, він обов’язково видасть вам список потрібних вам номерів. Зокрема в операторів МТС, Мегафон і U-tel для виклику швидкої допомоги вам доведеться буде набрати 030, у Білайну — 003, а користуючись Мотивом і Скай-лінком, набирайте 903.
  4. Можна задатися питанням, звідки взялося і для чого потрібне таке різноманіття номерів, не простіше було б залишити старий звичний 103. Виявляється не тільки не простіше, а й неможливо. Мобільний телефон технічно влаштовані так, що з них можна додзвонитися на номер, що складається менш, ніж з 3 цифр.
  5. Деякі користувачі розповідали, що у них виходило додзвонитися в швидку, набравши комбінації 030303 або 103 *, але в офіційних списках провайдерів ці номери відсутні. В екстреній ситуації можна, звичайно, намагатися дзвонити і по них теж, але тоді вже краще скористатися єдиним номером служби порятунку 911.

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту