Нові статті
Loading...
субота, 3 травня 2014 р.

Як варити картоплю?

12:08
Як правильно варити картоплю?
Якщо ви хочете відварити картоплю для того, щоб з нього приготувати пюре, або просто поїсти вареної картоплі, то дотримуйтесь наступної інструкції.
У першу чергу вам необхідно відібрати підходящі бульби, краще всього, якщо вони будуть майже однакового розміру. Це буде сприяти тому, що вся картопля в каструлі звариться одночасно. В іншому випадку, дрібні картоплини можуть розваритися, а великі так і залишаться твердими. Щоб прискорити процес варіння великих картоплин, їх можна розрізати навпіл. Наступним кроком буде очищення картоплі від шкірки і промивка. Після цього, бульби потрібно укласти в каструлю і залити водою, щоб вона повністю покривала всю картоплю, і посолити. Тепер закрийте каструлю кришкою, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Як тільки вода закипить, потрібно зменшити вогонь на половину і засікти приблизно 20 хв. Як правило, за цей час картопля встигає зваритися. Але для того, щоб переконатися в цьому остаточно, потрібно перевірити готовність. Проткніть найбільшу картоплину виделкою. Якщо вилка входить легко, значить картопля готова, пора зливати воду і викладати на блюдо. Продукт готовий до вживання! У готову гарячу картоплю можна покласти вершкового масла, злегка присолити її і посипати зеленню. Краще всього подавати картоплю з м’ясними або рибними стравами.
Як варити картоплю в мундирі?
Картопля, зварена в мундирі, вважається більш корисною, тому що шкірка відмінно зберігає корисні речовини і не дає їм виварювати. Більш того, така картопля краще зберігає свій аромат і смак і залишається більш пружною.
Перейдемо безпосередньо до варіння. Вам потрібно вибрати однакову за розміром картоплю, гарненько її промити, покласти в каструлю і повністю залити водою. На наступному етапі важливо її посолити з розрахунку 1/2 — 1 ч. л. солі на 2 — 3 літри води. Сіль не дозволить картоплі розтріснутися. Далі накрийте каструлю кришкою, поставте на максимальний вогонь і доведіть до кипіння. Як тільки вода закипить, температуру потрібно зменшити до мінімуму і варити 20 — 30 хв. Час приготування буде залежати від сорту картоплі і розмірів бульб. Через 20 хвилин починайте перевіряти картоплю на готовність. Як тільки вона звариться, її потрібно зняти з плити і злити воду.

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту