Нові статті
Loading...
субота, 3 травня 2014 р.

Як виготовити піч для гаража

17:51
Якщо вам потрібна піч для гаража, не намагайтеся придумати щось особливе. Найпростішим і економічним варіантом є випробувана часом буржуйка — металева піч круглої форми, здатна нагріти гараж за лічені хвилини. Перевагою буржуйки є і простота її конструкції — на виготовлення найпростішої грубки цілком вистачить кількох годин.

Вам знадобиться

— сталевий лист товщиною 1,5 мм; 
- Куточок 25х25 мм; 
- Зварювальний апарат; 
- Углошлифовальная машина; 
- Слюсарний інструмент.

Інструкція

  1. Виріжте болгаркою із сталевого листа заготовки для печі:
    — прямокутник 125х60 см — заготівля для корпуса печі; 
    - Два кола діаметром 40,5 см — заготівля для дна і кришки; 
    - Прямокутник 20х25 см — заготівля для дверцят топки; 
    - Прямокутник 12х25 см — заготівля для дверцята піддувала; 
    - Прямокутник 10х32 см — заготівля для димовідводу патрубка.
      
  2. Зігніть з листа 125х60 см трубу довжиною 60 см діаметром близько 40 см. Зваріть її стик. Згинання найзручніше здійснювати на колоді або трубі великого діаметру, створивши упор для краю листа. Не намагайтеся при згинанні домагатися абсолютно правильної круглої форми. Трубу можна буде легко отрихтовать після проварювання стику.
  3. Виріжте в трубі два прямокутні отвори розмірами 10х23 і 18х23 см. Перше отвір є отвором піддувала, друге — прорізом топки. Отвір для піддувала слід вирізати таким чином, щоб одна його сторона (23 см) проходила по самій кромці труби. Відстань між першим і другим отворами (ширина перемички) повинно бути близько 10 см. Отвори, зрозуміло, повинні перебувати на одній осі.
  4. Вварити в корпус труби колосники з куточка 25х25 мм, розташувавши їх кутовий кромкою вгору з відстанню між полицями сусідніх куточків близько 15 мм. По висоті печі колосникові грати повинна розташовуватися відразу над піддувалом. Цю роботу доцільно виконувати в наступному порядку — спочатку приварити центральний куточок, потім бокові, підганяючи їх довжину і форму кромки по місцю.
  5. Приварите до корпусу печі дно і кришку — круги, заготовлені в кроці 1. Приварюючи кришку, забезпечте герметичність шва — щоб піч не диміла. Забезпечувати герметичність шва при приварюванні дна не потрібно.
  6. Зігніть з заготовки 10х32 см димовідводів патрубок діаметром 10 см. Заваріть його стик. Використовуючи патрубок як шаблон, намітьте в кришці печі круглий отвір під його вварка. Розташовуватися воно може де завгодно, проте бажано розмістити його на краю кришки. Не виключено, що вам доведеться гріти воду для якихось потреб, в цьому випадку вільна поверхня печі доведеться дуже до речі.
  7. Виріжте зварюванням або газорізання отвір за наміченим контуру і вварити в нього патрубок, намагаючись забезпечити герметичність шва.
  8. Зігніть із заготовок двері для топки і піддувала, використовуючи в якості шаблону для гнуття корпус печі. Приварите до їх короткій стороні по дві трубки діаметром близько 10 мм — петлі навісів. Підберіть до петель відповідні осі, всуньте їх в петлі і приварите в зібраному вигляді до корпусу печі. Прикріпіть до дверей замикаючі пластини і приварите до корпусу печі відповідним чином зігнуті прутки для фіксації замикаючих пластин.
  9. Відріжте і приварите до днища печі чотири куточки — як ніжок. На цьому виготовлення печі можна вважати закінченим.

Корисні поради

Чим товщі метал, що застосовується для виготовлення буржуйки, тим довше буде служити піч. Однак товстий металевий лист важко гнути вручну. Компромісним рішенням може бути піч у формі паралелепіпеда. Для її виготовлення можна використовувати лист будь-якої товщини, проте трудомісткість виготовлення такої печі буде набагато більше, ніж круглої. Оптимальним варіантом є використання в якості корпусу печі шматка стандартної труби діаметром 350-450 мм.
Якщо хочете підвищити акумулюючу здатність буржуйки і зменшити жорсткість її теплового випромінювання, обкласти піч цеглою — насухо, без розчину. Ця операція зменшить жар від печі і збільшить час збереження тепла.

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту