Нові статті
Loading...
понеділок, 26 травня 2014 р.

Як відкрити свій магазин?

15:29
Отже, ви зібралися відкрити свій магазин. Що при цьому необхідно пам’ятати? Які деталі потрібно врахувати, для того щоб ваш магазин міг приносити прибуток і не втрачав популярність? Для більшості з нас сенсу в словах «відкрити магазин» не багато, але тільки до тих пір, поки ми самі не зіткнемося з цим. Спробуємо разом розібратися з усіма можливими труднощами на шляху з відкриття магазина.
Що продавати в своєму магазині
Все-таки ми відведемо цього питання перше місце за ступенем важливості. Необхідно вибрати найбільш підходящу продукцію для вашого майбутнього магазину в першу чергу, адже відкрити магазин одягу або відкрити продуктовий магазин — велика різниця. Подумайте, чи потрібний буде ваш товар покупцям (відкривати магазин автозапчастин в глухій тайзі — не найвигідніший бізнес), оцініть конкурентоспроможність магазина (відкрити квітковий магазин поруч з величезною оранжереєю … злегка нерозумно, чи не так?). Продумайте метод здійснення продажів — самообслуговування або через прилавок. Якщо це можливо, звичайно, захотівши відкрити магазин з продажу електроніки, наприклад, ні про яке самообслуговуванні мови і бути не може.
Необхідні документи для відкриття магазина
Документація — дуже важливий пункт в процесі організації роботи магазину. Будьте готові морально: як правило, всі ці бюрократичні зволікання займуть чимало часу і відберуть цілий вагон нервів. Отже, які документи потрібні, щоб відкрити свій магазин?
Незалежно від вашого розташування (збираєтеся відкрити магазин в Україну або Росії), будьте готові відповісти на наступні питання: кількість засновників вашої майбутньої фірми, її (фірми) назва, передбачуваний вид діяльності, система оподаткування, прийнятна вами, ніж забезпечений ваш статутний капітал — гроші або майно, ім’я вашого генерального директора та головного бухгалтера.
Необхідно також отримати огляд реєстрації юридичної особи, свідоцтво про постановку на облік і отриманні ІПН.
Потрібно також відкрити рахунки в банку (не обов’язково державне) і зробити друк своєї організації.
Продумайте вивіску свого магазину. Вона є, по суті, рекламним щитом, і на неї теж необхідно отримати дозвіл. Приготуєтеся надати заявку, копії свідоцтва про відкриття фірми, ескіз зображення (підтверджений вашої печаткою), домовленість з власником будівлі про розміщення вивіски, а також карту розташування (іноді можуть знадобитися фотографії місця безпосереднього розміщення).
Ще вам знадобиться дозволу та погодження з пожежними, отримання дозволу на використання касових апаратів, так само усілякі санітарні параметри приміщення і норми зберігання та розташування товару … багато всього. Ми радимо вам поберегти свої нерви і замовити повний пакет документів в найближчій юридичної організації. Обійдуться вам ці послуги в 30-40 тисяч рублів і місяць очікування — зате нерви в спокої і 100% гарантія правильного оформлення всіх необхідних документів.
Добре за цей місяць було б продумати дизайн приміщень і назва вашого магазину. Так, це складно, адже назва повинна бути не тільки креативним, коротким і незабутнім — воно має відображати (хоч трохи) суть продаваних товарів. Відкрити магазин дитячого одягу і назвати його «BitReal» … Звичайно, запам’ятати легко, та й логотип намалювати не складно — будь-яка техно / абстрактна мазанина підійде, але ж ніякої асоціації з дитячими речами не буде. БітРіал — комп’ютерний клуб, не більш того =)

Вибір приміщення під магазин
Важливо врахувати кілька ключових моментів:
  • Місце розташування — чи будуть паркувальні місця, як людям буде краще проходити до самого магазину.
  • Розмір і планування самого приміщення — виключіть тісноту в приміщеннях, продумайте розташування складів, службових приміщень, торгових рядів і так далі.
  • Комунікації — життєво важливо, щоб можна було легко провести воду, тепло, електрику, телефон, Інтернет у ваші приміщення.
  • До вибору приміщення треба поставитися з усією серйозністю, це головний крок на шляху до успіху вашого бізнесу.
    Вибір обладнання
    Він буде залежати від системи обслуговування, обраної раніше, і від товарів, що продаються, зрозуміло. Якщо ви зібралися відкрити дитячий магазин — це зовсім інше, не те що відкрити комісійний магазин, наприклад. Замовте необхідні вам стелажі, прилавки, вітрини. Врахуйте дизайн обладнання та дизайн приміщення — ніщо не повинно йти в розріз з нормою, але краса ваших приміщень змусить покупців повернутися ще не раз.
    Пошук та вибір постачальників
    Ваші постачальники дуже сильно вплинуть на роботу всього магазину в цілому. Постарайтеся вибрати фірму з хорошою репутацією. Необхідні риси для хорошого постачальника це обов’язковість та пунктуальність. Зверніть увагу на графіки поставок, ціни та якість товару, що поставляється. Намагайтеся зберігати хороші відносини зі своїми постачальниками і навіть розвивати їх.
    Набір персоналу для магазину
    Необхідно врахувати рід діяльності вашого магазина, вірніше було б сказати — що ви продаєте. Виходячи з цього вже підбирати персонал. Уявіть, в магазині дитячих іграшок вас обслуговує чоловік у строгому дорогому костюмі і окулярах. Або навпаки, прийшли в салон за автомобілем, а вас консультує 18-річна дівчинка з різномастими косичками і жуйкою в роті, якою вона не упускає можливості моторошно повсюдно «чвякать». Смішно адже, погодьтеся?
    При цьому, продавець зобов’язаний бути ще і консультантом, а не безмовним манекеном, протягують товар і забирає гроші. Є продавці, як кажуть, «від Бога», вони здатні дуже сильно підняти рівень продажів у вашому магазині. Виходячи їх цього, необхідно серйозно зайнятися підбором персоналу для вашого магазина, краще залишите це заняття професіоналам — першим в штаті нехай буде менеджер по роботі з громадськістю. У наслідку, не економте на тренінгах для свого персоналу, повірте — це дуже швидко окупиться.
    Маркетинг
    Як відкрити свій магазин і набрати максимальну популярність з перших днів? Так просто, підключіть сюди весь свій креатив, не бійтеся бути смішним в чиїхось очах і тим більше — не думайте про можливу невдачу, що чекає вас попереду.
    Організуйте масштабну рекламну акцію, розвести купу плакатів і транспаронтов по всьому місту, пустіть рекламу на ТБ і радіо за пару днів до відкриття, не забувайте і про «сарафанне радіо» — просто пустите слух про унікальність і вигоді вашого магазину. Для цього підійдуть також і методи «чорного PR» — соціальні мережі, наприклад, можна організувати масовий спам. Це зіграє погану роль, напевно, але бажаючих подивитися буде багато. Якщо ви складете грамотну рекламу і підготуєте акцію (всі товари з 50% знижкою в перший день, наприклад), то можливо, що ваш магазин просто не впорається з тим напливом спраглих покупців, який ви собі забезпечите :)
    Тепер ви знаєте, як відкрити свій магазин, і ми бажаємо вам успіху в бізнесі!

    Схожі статті :

    1 коментарі:

    1. Краще створити під себе інтернет магазин на відмінному движку з мега функціоналом https://www.imagecms.net/ і не бояться що тебе "кинуть"

      ВідповістиВидалити

     
    Підвал сайту