Нові статті
Loading...
вівторок, 20 травня 2014 р.

як облаштувати маленьку прихожу?

13:07
Багато будинків, особливо ті, що старше п"ятнадцяти років, часто розташовують досить маленькими підсобними приміщеннями, і передпокій, на жаль, не виняток. А адже тут знаходиться обємна верхній одяг, тут ми зберігаємо взуття і доводимо до досконалості своє вбрання, перед тим, як вийти з дому. Оформити маленький передпокій досить складно, адже на великих просторах можна не обмежувати свою фантазію і не нагадувати собі про брак місця. Скромна за розмірами приміщення вимагає набагато більших зусиль.
Саме непросте в оформленні передпокою — це, як не дивно, не габарити. І маленьку площу можна грамотно облаштувати. Істотний недолік цього приміщення — відсутність вікон і, як наслідок, природного освітлення. В результаті передпокій здається тьмяною, незатишною і похмурої, а загальний інтерєр сприймається значно складніше. Тому штучне освітлення має бути дуже ретельно продумано. Оптимальний варіант — це лампа з мяким жовтуватим світлом, близьким до денного. Це необовязково може бути один потужний світильник — відмінним рішенням може виявитися використання декількох приладів освітлення, розташованих на рівних відрізках, що візуально злегка збільшить простір. Все з тієї ж причини відсутності природного світла краще відмовитися від занадто темних тонів підлоги і стін.

Що стосується меблів для передпокою, то на обмеженій площі краще зупинитися на найнеобхіднішому. До такого мінімальному набору відносяться вішалка для одягу, полиці для взуття та головних уборів, невеликий комод для сумок, рукавичок, парасольок і інших дрібниць. Верхній одяг, якої в даний момент не користуються, поміщається в спеціальну шафу або ж відсік у шафі-купе. Ще один невеликий, але дуже зручний і затишний предмет меблів — пуфик, за допомогою якого значно легше взуватися.
Дзеркало в передпокої просто обовязково, але через брак місця його можна повісити на двері або розмістити на дверцятах шафи-купе. Занадто вузький коридор візуально розширюється, якщо дзеркало помістити на стіні.
Таким чином, навіть дуже невеликі за розміром приміщення можна облаштувати з комфортом і зручністю. При цьому важливо не йти на поводу у бажання розмістити якомога більше меблів, захаращуючи і без того обмежений простір. Потрібно чітко визначити необхідні предмети і відповідно з цим раціонально продумати інтерєр.

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту