Нові статті
Loading...
пʼятниця, 22 серпня 2014 р.

Як зшити сорочку(вишиванку)?

12:12
Чоловіча сорочка протягом багатьох років залишається класикою чоловічої моди, є ознакою гарного смаку і елегантності. Добре виглядає сорочка і в діловій, і в неформальній обстановці. Шовкові і вовняні, джинсові і в клітку, строгі в смужку і романтичні з жабо сорочок в чоловічому гардеробі багато не буває.
Нещодавно набрала в пошуку: «зшити чоловічу сорочку». Як звичайно, послужливі Гугл і Яндекс запропонували масу найрізноманітніших статей, з яких мені особливо сподобалася одна стаття, вірніше строчка (цитую буквально): «cшейте чоловікові сорочку своїми руками і ви подаруєте йому не лише відмінну рукотворну річ, але і поділіться з ним своїм настроєм ». Не знаю як щодо відмінною рукотворної речі, а ось настрій після таких рядків дійсно піднімається.
Пошила недавно чоловічу сорочку і вирішила поділитися фотографіями, невеликими майстер-класами, ну і відповідно настроєм. Майстер-класів з фотографіями і описом пошиття чоловічої сорочки за все буде ще п’ять: МК 1: МК 2: МК 3: МК 4:. А також в цій статті — остаточна обробка чоловічої сорочки — підшитий низу вироби, обметування петель і пришивання гудзиків. МК 5:. Виготовлення чоловічої сорочки починається із зняття мірок і побудови викрійки.
Зробити викрійку чоловічої сорочки можна так: 1. Розпороти стару чоловічу сорочку, деталі пропрасувати праскою, перенести контури деталей на папір, вирізати і форма чоловічої сорочки готова. 2. Побудувати викрійку чоловічої сорочки по журналах і книгах.
3. Завантажити безкоштовну викрійку чоловічої сорочки через інтернет і роздрукувати на принтері. Або тут -. Я скористалася пунктом 2. Витрата тканини (фланель в клітку) для чоловічої сорочки при ширині тканини 1 м 50 см = одна довжина сорочки + одна довжина рукава + 40 см на манжети, комір, кишені і т. д. при ширині тканини 1 м 10 см = дві довжини сорочки + одна довжина рукава + 50 см на манжети, комір, кишені і т. д. У мене витрата тканини для пошиття чоловічої сорочки склав 2 м 50 см при ширині 1 м 50 см. Не врахувала однієї особливості витрата тканини в клітку збільшується на 30 — 50 см залежно від рапорту малюнка. Детальніше про розкрої тканини я писала у статті.
Фланелеву тканину перед розкриємо обов’язково треба продекатіровать прополощіть у гарячій воді, просушіть, пропрасуйте гарячою праскою з виворітного боку. При розкрої чоловічої сорочки всі деталі прикріпіть шпильками по пайовий нитки на складеної вдвічі тканини.
Викрійку переду чоловічої сорочки укладіть на 1 см від кромок, а середину спинки, кокетки спинки, коміра, стійки коміра сумістите із згином тканини. Планки для обробки застібки переду можна викроїти суцільнокроєні (як, наприклад, викроїла я), а можна і як окремі деталі в пайовому, поперечному або косому напрямках.
Довжина планок чоловічої сорочки дорівнює довжині застібки, а ширина 3 см в готовому вигляді (з припусками на шви близько 5-6 см). Кишені і клапани можна викроїти в будь-якому напрямку, однак я викроїла їх по пайовий нитки таким чином, щоб раппорт малюнка на кишенях, клапанах і поличках збігся. Припуски на шви по 1, 2-1, 5 см з кожного боку деталі крою сорочки.
З флізеліну або будь-який інший прокладочной тканини викроїте комір, стійку коміра, манжети, клапани по вже викроєними деталям чоловічої сорочки з основної тканини. Деталі крою чоловічої сорочки: 1. Спинка 1 деталь 2. Поличка з цельнокроеной планкою 2 деталі 3. Кокетка спинки 1 деталь 4. Рукав 2 деталі 5. Манжет 2 деталі 6. Комір 2 деталі 7. Стійка коміра 2 деталі 8. Карман накладної 2 деталі 9. Клапан кишені 2 деталі 10.
Обтачка рукава (кант) 2 деталі 5. Манжет 6. Комір 2 деталі 7. Стійка коміра 2 деталі 9. Клапан кишені На ваше запитання, чому я назвала статтю «Зшити чоловічу сорочку легко! «, Відповім так: я дійсно вважаю, що чоловічу сорочку шити легко. Як правило, тканина для чоловічих сорочок використовується натуральна (або «умовно» натуральна), з якої шити одне задоволення — швейна машинка шиє ідеально, добре сутюжівается при прасування, відсутня безліч деталей крою, шви переважно прямі і нескладні (стачние, обтачних, притачной) і багато-багато іншого на користь того, що вчитися шити можна починати з чоловічої сорочки.

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту