Нові статті
Loading...
вівторок, 26 серпня 2014 р.

Як чистити срібло ?

20:48
Напевно у всіх є хоч один предмет, який виконаний з срібла (столові прилади, прикраси та ін). Через якийсь час срібло починає чорніти або просто тьмяніти і у нас з'являється питання: «Як же почистити це срібний виріб, щоб знову надати йому колишній блиск?». Навпаки, процес чищення срібних виробів не такий вже і трудомісткий. Срібло - це метал, який дуже добре піддається очищенню і також добре зберігає свої властивості.

Срібло може тьмяніти і темніти від різних факторів. Такими факторами є реакція срібла з сірковмісними елементами або з сіркою, неправильне зберігання та індивідуальні особливості організму власника. У багатьох людей часто з'являється питання, чому деякі носять срібло роками і воно залишається в первісному вигляді, а інші зауважують, що їх виріб темніє дуже швидко. Відповідь на це питання не так вже і складний. Все залежить від того, наскільки великий вміст сірки чи азоту в поту у того чи іншої людини. Ті люди, у яких підвищений рівень азоту в поту, носять вироби роками і вони не змінюють свій колір, а ось ті, у кого підвищений рівень сірки в поту, дуже швидко помічають, що їх вироби з срібла починають темніти. Ну і, плюс до всього цього, чималу роль грає відношення до срібних речей і середовище, в якій вони знаходяться.

Існує кілька способів почистити срібні вироби, про них ми і розповімо вам в цій статті.

Як чистити срібло за допомогою нашатирного спирту

Чищення срібла нашатирним спиртом є найпоширенішим способом, який не потребує багато часу і не забирає багато сил. Все що необхідно, це піти в аптеку, купити 10%-й розчин нашатирного спирту і замочити ваш виріб в цьому розчині на 10-15 хвилин. Після цього необхідно отримати виріб з розчину, промити водою і висушити.

Як чистити срібло за допомогою сірчаної кислоти
Цей спосіб вважається доцільною, але він підходить тим, хто може з легкістю дістати сірчану кислоту або така є в наявності. Також можна зробити розчин сірчаної кислоти з автомобільного акумулятора. Сірчану кислоту необхідно розбавити водою, після цього в 10%-му розчині необхідно прокип'ятити срібний виріб, вийняти і промити його водою.

Як чистити срібло за допомогою лимонної кислоти
Такий спосіб чищення срібла є дуже доступним. Для того щоб почистити срібний виріб за допомогою лимонної кислоти, вам необхідно взяти літрову банку і налити в неї воду, приблизно 0,5-0,7 літра. Далі беремо 100 грам лимонної кислоти і висипаємо в банку, після цього ставимо банку на водяну баню. Загинаємо один кінець мідного дроту на горлечко банки, а інший кінець (теж загнутий) опускаємо в неї, це допоможе зачепити виріб і витягувати його під час процесу очищення. Кип'ятити виріб необхідно 15-30 хвилин, після цього промити водою або розчином соди.

Як чистити срібло за допомогою соди

Для того щоб відчистити виріб із срібла за допомогою соди, вам необхідно налити в ємність 0,5 літра води і висипати туди 1-2 столові ложки харчової соди. Все це перемішується і ставиться на вогонь. Після того як вода закипить, в неї потрібно кинути шматочок фольги, яку використовують для приготування їжі. Слідом за фольгою занурюємо і наш виріб зі срібла, приблизно через 15-20 секунд виріб можна дістати і промити водою.

Як чистити срібло за допомогою кока-коли


Звичайно ж, такий спосіб не підтверджений, але багато хто стверджує, що якщо протягом 5-10 хвилин срібний виріб кип'ятити в кока-колі, то це ефективно сприяє видаленню темної плівки з срібла.

Як чистити срібло за допомогою солі

Щоб почистити срібло сіллю нам знадобиться ємність, в яку необхідно налити 200 мілілітрів води і одна чайна ложка солі, яку ми висипаємо в воду, перемішуємо і опускаємо в цей розчин наше срібний виріб на кілька годин. Також можна прискорити процес і прокип'ятити срібло в цьому розчині протягом 15-20 хвилин. Після цього промити водою.

Як чистити срібло механічним способом

До чищення срібла механічним способом можна віднести такі способи, в результаті яких механічний вплив на виріб сприяє видаленню темної плівки з поверхні срібного вироби. Звичайно ж, ми б не стали таким способом чистити дорогі срібні вироби. Такий спосіб має на увазі під собою зняття під час чищення маленького шару поверхні, а таку процедуру провести без пошкодження поверхні дуже і дуже складно. Звичайно ж, подряпини будуть настільки непомітними, що просто оком їх не побачити, але сам факт їх наявності не радує.

Як чистити срібло за допомогою губної помади

Деякі стверджують, що якщо взяти зубну щітку нанести на неї губну помаду і відполірувати виріб із срібла, то це допоможе придбати йому колишній вигляд. Хоча це твердження щодо і широко не використовується.

Як чистити срібло за допомогою ластику

Такий спосіб досить доступний і простий. Адже практично на кожному столі є ластик, для того, щоб стирати простий олівець. За допомогою ластику можна досить швидко і добре відполірувати срібний виріб, але цей спосіб підійде для кілець і нескладних срібних виробів, а ось плетену срібний ланцюжок відполірувати за допомогою ластику буде вельми складно.

Як чистити срібло за допомогою зубної пасти

Знову-таки цей спосіб, як і багато з них є досить доступними, так як зубна паста є у кожному будинку. Це і є плюсом цього способу, але також у нього є і мінус. Як я писав раніше, механічний вплив на виріб може призвести до дрібних подряпин, а це вже не добре.

Як чистити срібло за допомогою чистячих засобів для срібла

У багатьох ювелірних магазинах в продажу присутні різноманітні засоби для очищення срібла. Також виробник запевняє, що ці кошти не тільки прибирають окису і брудну плівку з срібного вироби, але і створюють спеціальну захисну плівку на срібному виробі, яка здатна захистити його від шкідливих навколишніх чинників. На нашу думку, найголовніша перевага таких засобів - це глибокий душевний спокій власника цього виробу, особливо, якщо воно дорого для його серця і очей.

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту