Нові статті
Loading...
пʼятниця, 22 серпня 2014 р.

Як фугувати плитку?

11:37
Для початку розберемося в самому понятті слова «фугування». Фугування – це процес фінальної обробки плитки, при якому шви плитки забиваються спеціальною сумішшю (фугою), а сама плитка набуває красивий вигляд.
Для цих робіт Вам будуть потрібні такі інструменти:
- Фуга
- Губка
- Гумовий шпатель
- Спеціальний лак для швів
- Пластмасове відро або тазик
- Шпатель.
- Малярська кисть. Перед початком робіт Вам слід почистити шви плитки від залишків розчину, хрестиків, сміття і т.д. Самі шви повинні бути чистими і сухими. Так само потрібно знати, що фугувати шви можна не раніше, ніж через 24 години після закінчення плиткових робіт.
Сама фуга буває різних колірних відтінків. При виборі фуги Вам варто звернути особливу увагу на вологостійкість і стійкість до низьких температур.
Процес фугування досить простий сам по собі. У відрі (тазику) замішайте невелика кількість фуги до желеподібного стану. Потім шпателем завдасте невелика кількість готового розчину на гумовий шпателе. Тепер розітріть їм розчин по швах плитки. Не бійтеся того, що розчин буде виступати за краї швачки і буде на плитці. Тут важливо пам’ятати, що фуга застигає досить швидко. Тому пріфуговав приблизно пів години зупиніться і візьміть відро з водою і губку. Ретельно протріть плитку і шви від зайвого розчину.
Приблизно через добу Ви можете приступати до фінальної частини робіт: покриттю лаком швів. Для цього візьміть малярську кисть і плавними рухами рівномірно і акуратно покрийте всі шви лаком.
Для фугування кутів, тріщин та інших важкодоступних місць Ви можете скористатися шприцом.

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту