Нові статті
Loading...
понеділок, 11 серпня 2014 р.

Як архівувати файли за допомогою програми WinRAR

20:21
Спочатку необхідно запустити програму WinRAR. Двічі клацнути мишею або натиснути Enter на значок WinRAR. Можна також запустити програму з меню Пуск операційної системи Windows під пунктом "Програми", потім "WinRAR" і натиснути на позицію "WinRAR".
Коли програма WinRAR вже працює, виводить список файлів і папок у даній папці. Тепер необхідно перейти до папки, яка містить файли, які треба архівувати. Можна використатиклавіші Ctrl+D, або список дисків, розташованих під панеллю інструментів натискаючи на маленький значок диска в нижньому лівому куті, щоб змінити диск який в даний час переглядається. Натисніть BS, Ctrl+PgUp, малу клавішу "Вверх" під панеллю інструментів, або двічі клацніть на папці з назвою "..", щоб перейти в папку на рівень вище. Натисніть Enter, Ctrl+PgDn чи двічі клацніть на будь-якій іншій папкці, щоб відкрити її. Ctrl+ встановить системний диск як поточну папку.
Після відкриття папки з вихідними файлами, необхідно вибрати файли і папки, які повинні бути заархівовані. Це можна зробити за допомогою комбінації клавіші Shift + клавіші зі стрілками або мишкоюю, так як в Провіднику Windows та інших програмах системи Windows. У програмі WinRAR можливий також вибір файлів за допомогою клавіші Пробіл або Ins. Клавіші "Сірий +" і "сірий -" на цифровій клавіатурі дозволяють вибір групи файлів з використанням маски файлів.
Після вибору одного або більше файлів, необхідно натиснути кнопку "Додати" на панелі інструментів WinRAR, натиснути Alt+A або виберіть команду "Додати файли до архіву" в командному меню. Введіть назву цільового архіву в діалоговому вікні, яке зараз з'явиться або просто прийміть назву за замовчуванням. У цьому діалоговому вікні можна також вибрати формат нового архіву (RAR або ZIP), ступінь компресії, розмір тому та інші параметри архівування. Це діалогове вікно детально описане в розділі Назви архівів і діалогове вікно параметрів. Натисніть кнопку ОК, коли вже все готове для створення нового архіву.
При створенні архіву, відображається вікно, яке показує статистику виконання операції. Якщо користувач бажає перервати процес, слід натиснути кнопку Скасувати у вікні командного рядка. В цьому вікні можна натиснути кнопку "Робота в фоновому режимі", щоб згорнути WinRAR на панель завдань. Після завершення архівування, зникає вікно команд, а новий створений архів стає обраним файлом.
Можна також додавати файли до вже існуючих архівів RAR за допомогою методу "перетягнути і відпустити". Виберіть цільовий архів у вікні WinRAR і натисніть Enter (або двічі клацніть мишею) по назві. RAR відтворить архів і покаже його вміст. Можна тепер до цього архіву додати файли просто перетягуючи їх з папки іншої програми і опускаючи їх в даний архів WinRAR.

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту