Нові статті
Loading...
понеділок, 25 серпня 2014 р.

Як утримувати вдома гігантську равлика Ахатіна

11:15
Домашнє тварина - це дуже важлива складова в житті багатьох з нас. Здорово, коли вдома на тебе чекають кошлаті, гладкошерсті, вухаті, хвостаті та інші чотириногі звірятка. Також весело, коли вдома радіють дзвінкі пернаті, або плавні й мовчазні мешканці акваріумів. Але от біда, якщо у вас алергія на всі вовняна і пір'яні? А на розміщення акваріума не вистачає місця або часу? Може вам доводиться часто відлучатися і не на кого залишити вихованців? Я запропоную вам дуже цікавий альтернативний варіант домашньої тварини. Уявляю:Ахатіна або гігантська африканська равлик (лат. Achatina fulica) .
Інструкція Рівень складності: Нескладно Що вам знадобиться:
  • Пластиковий контейнер або невеликий акваріум
  • Торф'яна суміш з тирсою
  • товчена шкаралупа яєць
крок 
Ахатіна!

Утримувати гігантський равлика Ахатіна у домашніх умовах дуже просто. Вона не вимагає щохвилинної уваги і серйозних пристосувань. Зате спостерігати за гігантськими равликами досить цікаво. Вони не галасливі і не бруднять в квартирі. І завжди можна здивувати кого-небудь таким незвичайним домашнім вихованцем. Адже гігантська Ахатіна-це найбільший сухопутний молюск, виростає до 30 см в довжину, до того ж вона досить товариська.
крок 
Будиночок для Ахатіна з житла для хом'яків

Будиночком для Ахатіна може стати будь-який пластиковий контейнер або невеликий акваріум. Зовсім не обов'язково весь час тримати його на увазі. Ви можете тримати ємність з Ахатіна в темному місці, подалі від опалювальних приладів і діставати тоді, коли необхідно доглядати за равликами або для спостереження. Будиночок повинен відповідати розмірам вашої Ахатіна і підростати разом з нею. Для маленьких Улита підійде невеликий пластиковий контейнер. У будь-якій будиночок для Ахатіна ви повинні забезпечити доступ повітря. Досить виконати кілька отворів в кришці, що накриває контейнер. Кришка повинна бути обов'язково, інакше равлики відправляться подорожувати по будинку.
крок 
Грунт для Ахатіна

На дно контейнера необхідно помістити грунт для Ахатіна - субстрат з торфу, подрібненого кокосового волокна.
Можна додати дрібного річкового піску і тирси. Грунт треба злегка зволожити, наприклад, скропити з пуліверізатора. Деякі вважають за краще тримати в контейнері невелику поілочку з водою. Контейнер треба наповнювати приблизно на 1/3 висоти. Цей грунт можна не змінювати протягом декількох місяців. Коли цей грунт стане занадто вологим від процесів життєдіяльності равликів, його потрібно повністю замінити.
крок 
товчена шкаралупа для Ахатіна

Обов'язкова підживлення для Ахатіна - товчена шкаралупа яєць . Приготувати таку підгодівлю неважко. Збережіть шкаралупу від сирих яєць, промийте і висушіть її. Шкаралупу потрібно дрібно змолоти за допомогою електричної кавомолки. У такому вигляді вона доступна для засвоювання равликами. Щотижня підмішують товчену шкаралупу в грунт для равликів. Це допоможе правильному формуванню міцного панцира гігантської Ахатіна.
крок 
Ахатіна на листі салату

Годування Ахатіна теж не представляє складності. Равлики з задоволенням поїдають листя салату, морквину, листя кульбаби, мелений геркулес, часточки гарбуза, кавуна, листя капусти, свіжі огірки, будь-який сухий корм для акваріумних рибок і т.д. Для маленьких ахатінок овочеві листя і морквяну стружку краще запарювати окропом, щоб їм легше було харчуватися.
крок 
Купання Ахатіна

Ще один цікавий і потрібний процес - купання Ахатіна . Раз на тиждень равликів можна виймати з їх житла, і купати під струменем злегка тепленької води. Равлики купаються з великим задоволенням, вилазять зі своїх раковин, ворушать ріжками. Слідкуйте, щоб равлики не виявилися зануреними у воду, оскільки вони можуть задихнутися.
крок 
Маленький контейнер для Ахатіна

Ахатіна можна брати в руки, вони не надто виділяють слиз, не кусаються і не брудняться. Руки після цього, звичайно потрібно вимити з милом. Ахатіна досить просто розмножуються. Ці равлики - гермафродити, так що пара равликів у будь-якому випадку здатна до розмноження.

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту