Нові статті
Loading...
вівторок, 30 грудня 2014 р.

Як правильно навчитися в'язати гачком (крючком) ?

16:55
Вам знадобиться:

Крючок
Нитки
Терпение
Внимательность
Інструкція

.1 Спочатку вам потрібно підготуватися до в'язання. Гачки діаметром 4-6 мм підходять для в'язання з синтетичної і товстої вовняної пряжі, тонкі гачки діаметром 1-3 мм - для муліне, ірису, гарусу. Товстий гачок для тонких ниток дасть у результаті ажурне виріб з великими просвітами, а тонкий для товстих - щільне в'язання. Оптимальна формула: товщина гачка повинна бути в 2 рази більше нитки.

.2 Особливу увагу приділіть гачка. Він повинен бути відшліфований. Правильна головка - не надто кругла і не надто гостра. Притупити головку можна за допомогою наждачного паперу. Якщо борідка гачка дрібно підрізала, так що нитка з неї зісковзує при протягуванні через петлю, поглибте її напилком. Задирки зчистіть наждачкою.

.3 Погано підходить гачок з дерев'яною ручкою: він стомлює руку. Гачок можна тримати двома основними способами: як ніж або як олівець. Спробуйте так і сяк і виберіть більш зручний особисто для вас.

.4 Отже, спосіб "Олівець". Перекиньте кінець нитки від клубка через лівий вказівний палець у напрямку до себе і притисніть його великим пальцем.


Нитка проходить до клубка між пальцями лівої руки і долонею. Середнім і безіменним пальцями регулюйте її натяг.

.5 Тримайте гачок між вказівним і великим пальцями правої руки так, як тримали б олівець. Вказівний палець лежить на гачку, кілька витягнувшись вперед. Гачок поверніть борідкою вліво, введіть його в петлю рухом від себе. Таким способом зручно в'язати ажурні вироби. Спосіб "Ніж" ідеально підходить для вив'язування щільних візерунків з товстої пряжі.

.6 Стисніть гачок середнім і великим пальцями правої руки. Тильна частина кисті руки звернена вгору, долоню - вниз. Підтримуйте гачок мізинцем і безіменним, допомагаючи середньому і великому пальцях. Вказівний повинен бути вільним: їм ви будете утримувати петлі при в'язанні.

.7 У такому положенні рука не втомлюється, та й гачок не крутиться в пальцях. Вив'язується річ тримаєте в лівій руці, нею ж підтягуйте і розправляйте нитку від клубка. Спочатку в'яжіть петельки: чим більше, тим краще. І тільки потім переходите до складних маневрів, як наприклад, в'язання в кілька рядів або по колу.

.8 Пов'язані своїми руками речі - відмінний подарунок собі і близьким. Удачи!

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту