Нові статті
Loading...
суботу, 21 березня 2015 р.

Як розвинути дедукцію?

12:34
Слово «дедукція» найчастіше асоціюється у людей з ім’ям Шерлока Холмса. Дійсно, дедуктивний метод дуже допомагає людям,які займаються розшуками пропалих речей,людей,тварин. Корисний він, втім і іншим людям. Вміння робити висновки і логічно міркувати не завадить нікому.


Для того щоб оволодіти дедуктивним методом, читайте якомога більше книжок. При цьому важливо навіть не що читати, а як це робити. Не поспішайте, намагайтеся вдумуватися в зміст твору, звертайте увагу на деталі, запам’ятовуючи їх.
Коли ви навчитеся повільно, вдумливо читати, можете приступити до наступного етапу тренувань. Зіставляйте літературний твір з іншими, схожими на нього, шукайте спільні риси і відмінності. Згадайте, до якої історичної епохи воно належить, спробуйте знайти в ньому відображення реальності того часу. Чим більше ви будете розмірковувати, тим більше у вас шансів розвинути дедукцію.
Записуйте все, що відбулося з вами за день в щоденник. Намагайтеся давати оцінку своїм вчинкам, відповідаючи на питання: «Навіщо я це зробив?», «Що призвело до виникнення цієї ситуації?», «Які варіанти вирішення проблеми?». Послідовний виклад подій і пригадування деталей вимагає посиленої роботи мозку, а це саме те, що необхідно для розвитку розумових здібностей.
Наскільки дивним б не здалося це твердження, але розвинути дедукцію можна за допомогою ворожіння на рунах або картах Таро. Адже ворожка займається нічим іншим, як розшифровкою символів, намагаючись знайти між ними взаємозв’язку і пояснити значення розкладу в цілому. Процес такого передбачення нерідко проходить з використанням дедуктивного методу.
Вирішуйте логічні завдання та головоломки. Не беріться відразу за найважчі з них. Ви навряд чи зможете знайти відповідь самостійно і скористаєтеся чиєюсь допомогою, а це, як розумієте, для вашого розуму користі не принесе. Почніть з простих завдань і поступово переходите до більш складним. Це, до речі, допоможе вам навчитися оцінювати свої здібності і з повагою ставитися до дисципліни.
Набридне вирішувати головоломки — придумуйте їх. Так ви не тільки потреніруете свій мозок, а й допоможете іншим любителям логічних вправ — а це справа, гідне похвали!

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту