Нові статті
Loading...
субота, 21 березня 2015 р.

Як перемогти хвилювання?

12:35
Хвилювання — не найкомфортніше емоційний стан. Причиною її виникнення є невпевненість у собі або в ситуації. Однак упоратися з хвилюванням нескладно — потрібно лише вміти тверезо оцінити його причини.

Кожній людині доводилося хвилюватися. Причини для цього можуть бути дуже різними, але найчастіше це відбувається через невпевненість, неможливість спрогнозувати ситуацію і підготуватися до неї. Тому перемогти хвилювання можна лише знайшовши впевненість. А вона, у свою чергу, настає при вдалому плануванні і хорошій підготовці. Не соромтеся підбадьорювати і заспокоювати себе — часом такі внутрішні діалоги допомагають відволіктися від причини переживань.
Щоб перемогти хвилювання, перш за все потрібно зрозуміти, що користі від нього в будь-якому випадку не буде, а витрачаються моральні сили ефективніше буде перетворити на розумову діяльність. Постарайтеся проаналізувати ситуацію і все що впливають на неї фактори, а потім логічно спрогнозувати найбільш ймовірні варіанти розвитку подій. Деякі з них можуть здатися небажаними. Проте теоретична готовність позбавить необхідності гадати про результат і дозволить перейти на інші питання.
Хвилювання знаходиться в зворотній залежності від рівня підготовки до ситуації, тому завжди приділяйте цьому достатню увагу. Знаючи, що ви чесно потрудилися над завданням, приводів хвилюватися не залишиться. Про всяк випадок продумуйте запасні варіанти подій — навіть якщо нічого непередбаченого не станеться, усвідомлення того, що ви готові до всього, знищить всі приводи хвилюватися.
Намагайтеся мислити позитивно. Якщо об’єктивних причин для провалу немає, не варто накручувати і залякувати самого себе. У разі успіху не забувайте себе хвалити. Навчіться аналізувати вже пройшли ситуації, особливу увагу звертаючи на своє хвилювання і реальний стан справ. Така наочна демонстрація дозволить запам’ятати, що більшість приводів для хвилювань є надуманими.

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту