Нові статті
Loading...
понеділок, 18 серпня 2014 р.

Як малювати 3D малюнки?

17:25
Тривимірні малюнки віртуозне малювання олівцем! Ці неймовірні об’ємні роботи притягують погляд і змушують нас раз за разом повторювати Вау!.
Незвичайна техніка малювання дозволяє обдурити очей і зробити плоский малюнок об’ємним. Так як же створюються такі малюнки? Може бути спеціальними чарівними олівцями? =)
Давайте розбиратися! 3D малюнки олівцем з чого почати? Отже, в першу чергу визначимося з найголовнішим.
Що додає об’єм мальованим зображенням? Все просто +1 це тінь. Саме тінь створює об’єм.
Наш мозок зчитує візуальну інформацію з картинки і інтерпретує її для нашого сприйняття так, як ми звикли бачити об’єкти в реальному житті. Створюється ілюзія об’єму. Щоб намалювати реалістичний об’єкт необхідно детально його вивчити. Найбільше уваги варто приділити формі об’єкта, його текстурі і найголовніше тіні.
Варто відразу визначити джерело світла від цього залежить реалістичність тіні. Для початку створюється приблизний начерк ескіз. Ескіз передає форму предметів. Також на ескізі відразу позначають джерела світла.
Чим ближче предмет до джерела світла, тим світліше його зображують. І навпаки, при видаленні від джерела предмет на малюнку ставати темніше. Відразу малювати тінь не варто. На початку варто зробити невеликий начерк, щоб зрозуміти чи правильна виходить передача світла.
Додати контрасту не складно, а от зробити світліше справжня проблема. По цьому не поспішайте, штрихів тінь в кілька етапом і у вас обов’язково вийде! Різницю між глибокої тінню і більш світлою намагайтеся робити якомога більш плавною. Чим плавніше перехід, тим реалістичніше малюнок. Можна користуватися гумкою або шматочком паперу у кожного художника свої секрети.
Як тренування можете спробувати намалювати що-небудь просте. Наприклад, який-небудь геометричний примітив куля, куб і т. д. Коли ви навчитеся досить чітко передавати їх форму, можна переходити до більш складних композицій. Щоб полегшити собі завдання намагайтеся розбивати складні форми на прості. Фрагментуються складені частини. Так вам буде легше визначити звідки падає світло і як повинна вести себе тінь з тим чи іншим фрагментом.
Створити тривимірне зображення на плоскому аркуші паперу досить складно. Одного вміння малювати може виявитися недостатньо.
Тут знадобитися і просторове мислення і елементарне знання фізики. Але як відомо вода камінь точить. Так що пробуйте і у вас все вийде!
А для читачів, яким дивитися гарні картинки подобатися більше, ніж малювати, ми рекомендуємо.

Схожі статті :

0 коментарі:

Дописати коментар

 
Підвал сайту